Hvad er det fællessang kan? Hvorfor får vi brug for at synge sammen, når noget skal fejres, når noget skal styrkes, eller når vi er i krise?
Det bliver vi klogere på når Lasse Skovgaard, PhD i sundhedsvidenskab, musikpædagog, organist, sanger og komponist, besøger Dianalund Bibliotek torsdag d. 26. september. Og så skal vi selvfølgelig også synge sammen og have en rundtur i fællessangen som mirakelmiddel!
I foredraget hører vi om fællessangens historie og udbredelse i Danmark. Siden midten af 1800-tallet har vi i Danmark sunget fællessang. I mange år primært som led i en national identitetsdannelse, men sidenhen også for at styrke den fælles modstand under besættelsen, fredsbudskabet under ungdomsoprøret eller håbet under corona-krisen.
Og så synger vi sammen til hverdag; om morgenen, om aftenen, til festen, rundt om lejrbålet, i kor og i kirken. Til glæde og til trøst. Fordi vi har lyst til det, og fordi vi ikke kan lade være.
Endelig er det sundt for et samfund at synge. Fællessang gavner os mennesker både fysisk, psykisk og socialt. Og fællessang bygger bro mellem mennesker og på tværs af samfundsgrupper og overbevisninger. I fredstid og i krisetid.
Glæd jer til at blive beriget omkring fællessang og til at vi skal synge sammen.
Det har andre sagt om Lasse Skovgaards foredrag:
https://lasseskovgaard.dk/referencer/